tisdag 9 juni 2015

Jag har shoppat

I veckan köpte jag fyra nya klädesplagg till mig själv. För första gången på flera månader. Det måste vara någon slags rekord i hur länge jag inte shoppat något.

Men var det nödvändiga inköp? Nej förstås, inte egentligen. Jag köpte två nya koftor och två tunikor. Tillsammans kostade det 1300 kr och det är mycket pengar!

Men jag hade gått igenom min garderob innan och insett att alla mina koftor antingen var trasiga eller noppiga och oformliga. Dom har en tendens att bli det koftorna, vilken prisklass och vilket material jag än köper. Så nu har jag köpt en svart och en turkos och planen är att bara använda dem när jag "ska vara fin". Dvs när jag ska ut och jobba och träffa kunder eller iväg på kalas eller så. Förhoppningsvis håller de sig fina länge då. Resten av tiden får jag slita på de gamla noppiga koftorna.

Och tunikorna då. Helt klart inte nödvändiga. Men de var i precis rätt modell för mig, som jag vet att jag trivs i. Och i material som jag gillar och som håller sig fint länge (viskos). Jag har så mycket kläder i min garderob som jag inte använder eftersom det är fel modell (tex för uringat) eller fel material (tex bomullsstretch). Så när jag väl hittar sådana plagg som jag känner är 100% rätt känner jag att det gäller att passa på.


Så nu efter dessa köp och genomgången av garderoben så behöver jag ingenting nytt inför sommaren som förhoppningsvis kommer snart. Jag har kläder att jobba i och kläder för lata semesterdagar på stranden. Garderoben är full med tunikor, tights, skor, linnen, klänningar, 3/4-byxor och badkläder. Jag behöver inget nytt, skönt!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Råkade komma in på din blogg när jag googlade på downshifting. Du har inte skrivit på hela hösten, vad har hänt med dina ambitioner?

    SvaraRadera