torsdag 23 april 2015

Boende

Att flytta eller inte flytta? Det är frågan. 

Just nu bor vi i en bostadsrätt. Det är ett radhus och vi har trädgård på 550 kvadratmeter men det är ändå en bostadsrätt så vi äger inte vårt hus själva. Vi trivs bra men vårt hus är ganska litet så vi har i perioder funderat mycket på om vi inte skulle ta och flytta till ett större hus i stället. 

Varje månad betalar vi 5500 kr i avgift till föreningen, ca 2000 i ränta på bolånet och 2000 kr har vi valt att amortera varje månad. Vi har lån på ungefär 50 % av bostadens värde. 

För ungefär samma pengar vi lägger på vårt boende idag skulle vi kunna låna ganska många miljoner med dagens räntor och alltså kunna köpa oss ett hus. Ett större hus.

Men. Och det finns ganska många men.

1) Det känns inget kul att låna mer pengar och det är ärligt talat osäkert om vi ens får låna nu när jag bara kommer jobba med mitt företag. 

2) Om (när) räntorna går upp blir det genast dyrare förstås. Och med potentiellt lägre inkomst för mig känns det rejält osäkert med ett större lån än vi har nu. 

3) Där vi vill bo (närmare Göteborg) är husen dyra och i vår prisklass finns nästan bara hus med ganska rejäla renoveringsbehov. Orkar vi det? 

4) Vi skulle behöva flytta från barnens kompisar.

5) Vi trivs trots allt väldigt bra där vi bor nu. 

Ja ni ser ju. Allt talar ju för att vi ska bo kvar där vi bor. Och det är nog det vi kommer göra. Jag måste bara landa i det beslutet och inte gå och längta vidare nån annanstans. Och sluta surfa runt på Hemnet! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar